Theorie

Als het zover is dat je je praktijkexamen mag aanvragen moet je wel in het bezit zijn van je theoriecertificaat. Je mag wel al beginnen met rijlessen te volgen.
Echter is het verstandig om wel zo snel mogelijk je theoriecertificaat te gaan halen, of het al in je bezit te hebben (theorie is 1.5 jaar geldig) voordat je begint met rijlessen.

Theorie examen mag je doen vanaf 16 jaar.
Zo kun je gewoon door lessen tot je praktijkexamen zonder tussendoor te moeten stoppen omdat je je theorie nog niet hebt en bovendien is het een goede basis voor de rijles.
Regelmaat in het volgen van de praktijklessen is van groot belang. Je kunt je theorie leren d.m.v. een theorie boek te leren of de theorie te volgen via iTheorie.
Daarnaast is er eventueel nog de mogelijkheid om een theoriedag te volgen met aansluitend het theorie examen.

iTheorie5380A2D8440F4D92849D985C3C2144AC

Wij bieden je de mogelijkheid om je met iTheorie goed voor te bereiden op het theorie-examen. Via de website van iTheorie leer je stap voor stap de theorie en kun je kiezen uit een groot aanbod van verschillende theorie-examens, instructiefilms en geanimeerde gevaarherkenningsvideo’s. De aangeboden examentrainingen zijn te vergelijken met het CBR theorie-examen. Elk hoofdstuk van de cursus wordt afgesloten met een toets en weet je gelijk of je dit gedeelte goed kent. 90% van de cursisten welke de theorie via iTheorie hebben geleerd zijn geslaagd.

Ook zijn er verschillende sites waar je proefexamens kunt maken.

 

Theorieboeken zijn te verkrijgen bij de rijschool, ook kun je iTheorie via de rijschool regelen.
Het theorie examen kun je aanvragen via www.mijncbr.nl 
Voor meer informatie over het theorie examen kun je kijken op www.cbr.nl.